ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ - Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Σκέψεις και προτάσεις για μια άλλη Νοσηλευτική

Σύμφωνα και με τους όρους χρήσης αποκλειστικά υπεύθυνος της ανάρτησης είναι το μέλος που την έκανε. Τα σχόλια που μπορεί να θεωρηθούν υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται μόλις γίνονται αντιληπτά, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος 24ωρών.

  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 175
  Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008

  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

  Δημοσίευση  Admin Την / Το 2nd Ιανουάριος 2014, 6:07 am

  Τέλος του 2013 και πολύς θόρυβος δημιουργήθηκε σχετικά με τα νοσοκομειακά απόβλητα. Αυτός ο θόρυβος με έκανε να ασχοληθώ λίγο περισσότερο και να ανακαλύψω για μια ακόμα φορά πως θεσμικό πλαίσιο υπάρχει από το 2012. Το ερώτημα βέβαια είναι τι ισχύει από όλα όσα αναφέρονται στα νοσοκομεία μας. Προς ενημέρωσή σας λοιπόν - όσοι ενδιαφέρεστε:

  http://www.ispyrgou.gr/laws/%20%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CF%84%CF%89%CE%BD.pdf

  http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=439&language=el-GR

  καθώς και το σχόλιό μου πριν ανακαλύψω όλα τα παραπάνω, στο facebook, με αφορμή ανακοίνωση για το θέμα της ΕΝΕ:http://enne.gr/6678

  Το μπάχαλο των νοσοκομειακών απορριμάτων....
  Το να γνωρίζουμε τι πετάμε που αποτελεί ατομική ευθύνη του κάθε επαγγελματία υγείας και δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του. Αλλού είναι όμως το ουσιαστικό πρόβλημα παρά την παράκρουση των ημερών... Υπάρχει στο νοσοκομείο πολιτική διαχείρισης και αυτή έχει γίνει κατανοητή από το προσωπικό; Αυτό αποτελεί αρμοδιότητα της Επιτροπής Λοιμώξεων. Γίνονταν περιοδικοί έλεγχοι και παρεμβάσεις; Άρα αυτό που έλειπε ήταν το "πλαίσιο"! Κάτι για το οποίο ευθύνη έχει Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ! Τώρα καταντήσαμε να πηγαίνουν στα μολυσματικά ΟΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ... Ακόμα και η σύριγγα που κάνω διάλυση... Για να μην την βρουν στο ΧΥΤΑ... Αλήθεια σκέφτηκε κανείς το κόστος που θα υπάρξει; Ο αποτεφρωτήρας θα κάνει χρυσές δουλειές! Ήταν στραβό το κλίμα... το έφαγε κι ο γαιδαρος! Ψάχνουμε για υπευθύνους τη στιγμή που ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ εδώ και χρόνια είναι οι ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ! Η πρακτική που ακολουθούσε το κάθε νοσοκομείο - σωστή ή λάθος- δεν αλλάζει σε λίγες μέρες... Η μόνη πυροσβεστική λύση είναι ΟΛΑ ΣΤΑ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΑ... Όμως το αντέχουμε; Και στη συγκεκριμένη λοιπόν περίπτωση η αντιμετώπιση του πράγματι σοβαρού θέματος γίνεται σπασμωδικά και με ασυντόνιστες κινήσεις... Για ακόμα μια φορά λοιπόν ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!

  Μιας και ο κλάδος αποτελείται κατά πλειοψηφία από γυναίκες η απορία των ημερών στα νοσοκομεία μας είναι το τι θα κάνει το προσωπικό τις σερβιέτες του... Η πλήρης παράκρουση λόγω πολύ απλά διάλυσης των πάντων... Φεύγω τώρα γιατί πρέπει να πάω να ψάξω κάτι σκουπίδια....

  Καλά ξεμπερδέματα λοιπόν....
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 175
  Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008

  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΕΔΗΝ

  Δημοσίευση  Admin Την / Το 3rd Ιανουάριος 2014, 5:01 am

  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 175
  Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008

  Απ: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

  Δημοσίευση  Admin Την / Το 16th Ιανουάριος 2014, 7:43 pm

  Υπόμνημα για το θέμα από την ΕΝΕ
  http://enne.gr/6709
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 175
  Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008

  Απ: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

  Δημοσίευση  Admin Την / Το 10th Φεβρουάριος 2014, 11:51 pm


   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 15th Ιανουάριος 2019, 9:08 pm