ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ - Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Σκέψεις και προτάσεις για μια άλλη Νοσηλευτική

Σύμφωνα και με τους όρους χρήσης αποκλειστικά υπεύθυνος της ανάρτησης είναι το μέλος που την έκανε. Τα σχόλια που μπορεί να θεωρηθούν υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται μόλις γίνονται αντιληπτά, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος 24ωρών.

  ΚΑΛΕΣΜΑ "ΑΡΘΡΟ 25..."

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 175
  Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008

  ΚΑΛΕΣΜΑ "ΑΡΘΡΟ 25..."

  Δημοσίευση  Admin Την / Το 20th Οκτώβριος 2014, 10:48 am

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ
  ΑΘΗΝΑ 21/10/2014
  Συνάδελφοι,
  Βρισκόμαστε μπροστά στην 3η κατά σειρά εκλογική διαδικασία για την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος από την ίδρυσή της το 2004. Κάθε μία από τις διαδικασίες αυτές είχε τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Για τις φετινές εκλογές καταλυτικό ρόλο παίζει η νομοθέτηση, από τη συγκυβέρνηση το καλοκαίρι στο θερινό τμήμα της βουλής, του Άρθρου 25 του Ν.4272/2014. Ενός άρθρου που εξαφανίζει σχεδόν καθολοκληρία τη δυνατότητα δημοκρατικής έκφρασης των Νοσηλευτών και στο οποίο εναντιώθηκαν  κατά τη δήλωση του ΥΥΚΑ κου Βορίδη στην ολομέλεια της βουλής στις 2/7/2014 ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ πλην της ΝΔ.  Και φυσικά αυτό το πρωτόγνωρο άρθρο, το οποίο κατά δήλωση του ίδιου του κ Βορίδη «δεν αλλάζει το εκλογικό σύστημα στην ΕΝΕ», τελικά τα άλλαξε σχεδόν ΟΛΑ, ήταν πρόταση της πλειοψηφίας της σημερινής διοίκησης της ΕΝΕ.
  • Μία πρόταση που έγινε ένθερμα αποδεκτή από την ΝΔ χωρίς να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία όπως ορίζεται εξάλλου από τον Ν 3252/2004. Βάση του Ν. 3252/2004(ΦΕΚ 132 Α) άρθρο 9, παράγραφος 5:  “Το ΔΣ εκτελεί τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης …”. Από αυτό γίνεται αντιληπτό πως η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης θα έπρεπε να συζητηθεί πρώτα στο ΔΣ, γεγονός που δεν έγινε.
  • Μια πρόταση που έγινε ένθερμα αποδεκτή από τη ΝΔ προκειμένου η ΕΝΕ να ελέγχεται πλήρως και να μην ακούγονται φωνές αντίδρασης στις δράσεις της (όπως πχ στα ΕΣΠΑ, Voucher, αξιολόγηση κι όλα όσα βιώσαμε τα τελευταία 3 χρόνια). Φαίνεται πως για τη διοίκηση της ΕΝΕ αλλά και τη ΝΔ ακόμα και αυτές οι λίγες φωνές που ακούστηκαν, επειδή μάλλον κάτι ουσιαστικό έλεγαν πρέπει να σιγήσουν!
  • Μία πρόταση που έγινε ένθερμα αποδεκτή από τη ΝΔ προκειμένου κάποιοι να εκλέγονται μέσω ενιαίων και απόλυτα ελεγχόμενων ψηφοδελτίων, αντί της δημοκρατικής έκφρασης των συνδυασμών με τις προτάσεις τους και τα χαρακτηριστικά τους χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις.
  Η άποψή μας για την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός ρυθμιστικού οργάνου με υποχρεωτική εγγραφή και τη συμμετοχή όλων είναι διατυπωμένη και δεδομένη. Όμως πάντα μιλάμε για μια Δημοκρατική και Πλουραλιστική ΕΝΕ, μια ΕΝΕ όλων των νοσηλευτών κι όχι μόνο όσων από τη διοίκησή της έχουν χαρακτηριστεί ως «άξιοι» ή ανήκουν σε συγκεκριμένη συνδικαλιστική ομοσπονδία. Αυτή την ΕΝΕ οραματιστήκαμε το 2004 και για αυτή την ΕΝΕ αγωνιζόμαστε έως και σήμερα. Την τριετία 2011-2014 υπήρξαμε μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ της ΕΝΕ ασκώντας επίσημη κριτική στις δράσεις και στις συμπεριφορές της Διοίκησης του φορέα μας, με την πλειοψηφία των οποίων ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΜΕ ΡΙΖΙΚΑ. Όλα αυτά σας είναι γνωστά και δημόσια διατυπωμένα σε όσους μας παρακολουθούν ή παρακολουθούν τα τεκταινόμενα της Νοσηλευτική κοινότητας.
  Στις εκλογές της 3/11/2014 εκμεταλλευόμενοι το μόνο παράθυρο δημοκρατικής έκφρασης που μας άφησε ανοικτό το Άρθρο 25 αποφασίσαμε να διατυπώσουμε ενεργητικά κι όχι παθητικά την αντίδρασή μας σε όσα συμβαίνουν. Η πιο απλή λύση θα ήταν η αποχή… Κάτι που όπως φαίνεται πολλοί θα επιλέξουν. Εμείς αποφασίσαμε κάτι πιο δημιουργικό και ενεργητικό. Κάτι που θα θυμίζει και θα αφυπνίζει συνειδήσεις.  Κατεβάζοντας τον συνδυασμό «Άρθρο 25…» για την εκλογή αντιπροσώπων – τη μόνη συνιστώσα της εκλογικής διαδικασίας που γίνεται με απλή αναλογική – διατυπώνουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αντίθεσή μας σε όσα συνέβησαν και συμβαίνουν. Είμαστε πεπεισμένοι πως κάποια στιγμή η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ο ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ, η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ θα επικρατήσουν και για αυτές τις αξίες θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.
  Το αποτέλεσμα των εκλογών της 3/11 είναι προκαθορισμένο και τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει. Το ενιαίο ψηφοδέλτιο χωρίς πλαφόν σταυροδοσίας το εγγυάται.  Όμως αυτό που δεν εγγυάται το Άρθρο 25 είναι η εξαφάνιση της όποιας αντίστασης. Κάτι που η διοίκηση της ΕΝΕ επιθυμούσε και επιθυμεί.
  Για το σκοπό αυτό, αγωνιζόμενοι για αυτό που ΟΛΟΙ ΜΑΣ οραματιστήκαμε δηλαδή μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΕ ΟΛΩΝ των Νοσηλευτών χωρίς αποκλεισμούς σας καλούμε στις εκλογές του 1ου ΠΤ Αττικής και Νήσων στις 3/11:
  - Να συμμετέχετε
  - Να ψηφίσετε ΑΚΥΡΟ – ΛΕΥΚΟ για το περιφερειακό συμβούλιο καθώς η χρήση του ενιαίου ψηφοδελτίου χωρίς πλαφόν σταυροδοσίας εγγυάται την επικράτηση των μηχανισμών με προκαθορισμένα αποτελέσματα
  - Να ψηφίσετε το συνδυασμό «Άρθρο 25…» για τους Αντιπροσώπους στη ΓΣ των Αντιπροσώπων διατυπώνοντας ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ την αντίθεσή σας σε όσα συμβαίνουν στο φορέα μας και την απαίτησή σας για επαναφορά της απλής αναλογικής  στις εκλογικές διαδικασίες.
  Δημήτρης Δημητρέλλης – Νίκος Γιάκης


  http://dimitrel.wix.com/dimitrellis#!--2014/c1cmd

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 15th Ιανουάριος 2019, 9:09 pm