ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ - Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Σκέψεις και προτάσεις για μια άλλη Νοσηλευτική

Σύμφωνα και με τους όρους χρήσης αποκλειστικά υπεύθυνος της ανάρτησης είναι το μέλος που την έκανε. Τα σχόλια που μπορεί να θεωρηθούν υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται μόλις γίνονται αντιληπτά, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος 24ωρών.

  "ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ" - ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 175
  Ημερομηνία εγγραφής : 27/02/2008

  "ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ" - ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

  Δημοσίευση  Admin Την / Το 17th Νοέμβριος 2013, 7:11 pm

  ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2012


  4.3 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
  Ο Νοσηλευτής ως ελεύθερος επαγγελματίας ασφαλίζεται στον OAEE σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και εκδίδει Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Εκτός της ατομικής απασχόλησης στην κοινότητα, η οποία είναι δυνατή κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και περιγράφεται σε άλλο σημείο, έχει τη δυνατότητα συνεργασίας με «Εταιρείες Νοσηλευτικής Υποστήριξης». Οι Εταιρείες αυτές είναι υποχρεωμένες να έχουν επιστημονικά υπεύθυνο νοσηλευτή κάτοχο μεταπτυχιακού ο οποίος και είναι υπεύθυνος για την εκπόνηση και εφαρμογή προγράμματος εκπαίδευσης μικρής διάρκειας σε όλους τους νοσηλευτές συνεργάτες αλλά και τους βοηθούς νοσηλευτών που θα έχουν υπαλληλική σχέση.
  Οι Εταιρείες Νοσηλευτικής Υποστήριξης περιλαμβάνουν τουλάχιστον τις παρακάτω δυο δραστηριότητες:
  1. Την παροχή «προσωπικών νοσηλευτών ή βοηθών νοσηλευτών» κατά τη διάρκεια νοσηλείας σε δομή παροχής υπηρεσιών υγείας, στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται απαραίτητο ή το επιθυμεί ο ίδιος ο ασθενής. Σε αυτή την περίπτωση ο νοσηλευτής αμείβεται άμεσα από τον ασθενή ενώ ο βοηθός νοσηλευτή από την εταιρεία.
  2. Την παροχή νοσηλευτών σε νοσηλευτικά ιδρύματα για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών χρονικά προσδιορισμένων. Σε αυτή την περίπτωση ο νοσηλευτής αμείβεται από την Εταιρεία Νοσηλευτικής Υποστήριξης η οποία με τη σειρά της αμείβεται από το νοσηλευτικό ίδρυμα
  Οι προσωπικοί νοσηλευτές έρχονται να αντικαταστήσουν τις αποκλειστικές νοσοκόμες με βασικές όμως διαφορές. Οι προσωπικοί νοσηλευτές παρέχουν πλήρη νοσηλευτική φροντίδα στον ασθενή χρησιμοποιώντας τις υποδομές και τα υλικά του νοσοκομείου. Εφόσον αποτελούν επιλογή του ασθενή είναι ατομικά υπεύθυνοι για την παροχή των υπηρεσιών τους και ελέγχονται για αυτές από εξουσιοδοτημένους νοσηλευτές του φορέα παροχής φροντίδας ενώ συνεργάζονται με τους νοσηλευτές του τμήματος που νοσηλεύεται ο ασθενής. Έχουν πρόσβαση και συμπληρώνουν υπεύθυνα το νοσηλευτικό φάκελο υπό τον έλεγχο του υπευθύνου βάρδιας και της προϊσταμένης του τμήματος. Στην περίπτωση που η απασχόλησή τους κρίνεται αναγκαία λόγω συνθηκών από τον θεράποντα ιατρό και τη Δ/ντρια Νοσηλευτικής υπηρεσίας ή την Υποδιευθύντρια Κλινικών Θεμάτων το κόστος καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία ανάλογα με ότι συνέβαινε με τις «αποκλειστικές». Οι προσωπικοί νοσηλευτές πληρώνονται απευθείας από τον ασθενή χορηγώντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Η οικονομική σχέση της Εταιρείας με τον αυτοαπασχολούμενο νοσηλευτή αποτελεί ποσοστό της αμοιβής του.
  Οι εταιρείες νοσηλευτικής υποστήριξης μπορούν να προσλαμβάνουν και βοηθούς Νοσηλευτών τους οποίους και να διαθέτουν σε ελαφρότερες περιπτώσεις ή όταν ο ασθενής χρειάζεται ή επιθυμεί μόνο ατομική φροντίδα και βοήθεια στην αυτοφροντίδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ευθύνη της νοσηλείας του ασθενή συνεχίζει να ανήκει στο νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος. Ο βοηθός Νοσηλευτή δεν είναι ελεύθερος επαγγελματίας και πληρώνεται μέσω της εταιρείας στην οποία είναι υπάλληλος με σύμβαση ορισμένου χρόνου ή/και μερικής απασχόλησης. Σε αυτή την περίπτωση ο ασθενής πληρώνει την εταιρεία και λαμβάνει απόδειξη παροχής υπηρεσιών από αυτήν. Οι προσωπικοί Νοσηλευτές και βοηθοί Νοσηλευτών εργάζονται 8ωρο.
  Τα νοσοκομεία και τα ΚΥ λόγω εκτάκτων αναγκών και μειωμένου προσωπικού έχουν ανάγκη κάλυψης των τμημάτων τους σε συγκεκριμένες βάρδιες ή/και συγκεκριμένες περιόδους. Σε αυτή την περίπτωση οι Εταιρείες Νοσηλευτικής Υποστήριξης μπορούν να καλύψουν αυτές τις ανάγκες με τους συνεργαζόμενους νοσηλευτές τους. Η μορφοποίηση της σχέσης και της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις Εταιρείες – Νοσοκομείο χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση. Οι Νοσηλευτές εκδίδουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών προς την εταιρεία για το συγκεκριμένο διάστημα που παρείχε τις υπηρεσίες του στο νοσοκομείο. Το νοσοκομείο και ειδικότερα η Νοσηλευτική Διεύθυνση μπορεί ανά πάσα στιγμή να απαιτήσει την αντικατάσταση κάποιου νοσηλευτή για συγκεκριμένο λόγο.
  Ο σημερινός θεσμός των αποκλειστικών νοσοκόμων στα νοσοκομεία καταργείται.
  Είναι σίγουρο πως η ανωτέρω πρόταση χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία ως προς το τεχνικό/οικονομικό μέρος της όμως είναι βέβαιο πως με το ίδιο περίπου κόστος που σήμερα πηγαίνει στις αποκλειστικές με αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες θα έχουμε πολύ καλύτερη ποιοτικά παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 15th Ιανουάριος 2019, 9:11 pm